vineri, 9 octombrie 2009

din nou targ

Sambata si duminica, 10 Octombrie 2009, ora 10:00 - 11 Octombrie 2009, ora 18:00, va asteptam la Targul Traditiilor, Obiceiuri de Toamna, editia a III-a :)
Bucuresti, Parcul Tineretului, pe platoul din spatele Palatului Copiilor


Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si Muzeul Taranului Roman organizeaza in perioada 10-11 octombrie a.c. Targul Traditiilor Obiceiuri de toamna. Evenimentul se afla deja la a treia editie si va fi organizat anul acesta in Parcul Tineretului din Bucuresti, pe platoul din spatele Palatului Copiilor.

Anul acesta, Targul Traditiilor va aduce in prim plan obiceiurile de toamna din diferite zone ale tarii, reunind la standuri peste 100 de mesteri populari, care vor prezenta obiecte variate specifice activitatilor de toamna, creatii originale realizate cu indemanare, imaginatie si talent.

Timp de doua zile, cei care iubesc arta populara romaneasca vor putea sa admire si chiar sa achizitioneze obiecte de artizanat traditionale romanesti, realizate din ceramica de Corund, Horezu, neolitica sau lemn, tesaturi, impletituri, covoare, papusi, masti, decoratiuni, icoane pe sticla, instrumente muzicale sau costume traditionale.

Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, la Targul Traditiilor vor fi prezentate si produse din gastronomia traditionala romaneasca, precum pastrav in cetina de brad, carnati de Plescoi, muraturi, pastrama, must sau bulz. Printre suprizele acestei editii se numara reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges si demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.

Din dorinta de a ramane fideli traditiilor autentice, evenimentul este organizat in parteneriat cu Muzeul Țaranului Roman. In fiecare an, prin intermediul acestui proiect, organizatorii isi propun promovarea traditiilor autentice romanesti, in spatiul urban.

Va invitam la Targul Traditiilor, sambata si duminica pe 10 si 11 octombrie, in intervalul orar 10.00-18.00, sa admirati sau sa luati cu voi ceva din cultura si traditiile autentice romanesti. Intrarea este libera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.