luni, 10 octombrie 2011

Romexpo - impresii

Principalul atu al acestui targ a fost... spatiul. Am constatat cat de bine e sa iti poti aseza lucrusoarele frumos, pe suporturi, sa poata fi vazute si admirate. Si au fost: vazute si admirate :D

Din pacate si acolo am intalnit "atoatestiutori" care sa isi dea cu parerea... in prima zi cand am stat sa ii ascultam... ca din a doua zi ne-am luat de lucru si a fost atat de frumos sa lucram linistite, in aer liber :D Mi-a placut cand un domn, englez, dupa ce a studiat toate standurile - inclusiv pe al nostru de cateva ori - a venit si a cumparat un set elegant spunandu-ne mandru "e pentru sotia mea". Din pacate, la noi nu prea exista modul asta de a privi lucrurile... Dar a venit si exceptia care confirma regula: un domn roman care a cumparat cadouri pentru sotie si fetita, le-a ales cu multa grija si sunt convinsa ca au fost apreciate :)

In rest... daca nu e targ de handmade... e greu sa ii faci pe oameni sa inteleaga ca lucrurile din "Europa" sunt doar lucruri de duzina, luate pe 2 lei si vandute pe mult mai mult, iar cele realizate manual sunt unicat, au personalitate si sunt deosebite. Iar plasticul e doar plastic, turnat in forme, rezultand chestii identice pe cand lucrurile handmade au valoare data, pe langa materialul in sine (pietre semipretioase, sarma argintata, perle de cultura, etc.) de modul in care sunt lucrate, de ingeniozitatea autorului si de atentia pentru detalii cu care a fost realizat.

E drept, au fost si vizitatori / clienti care apreciaza lucrurile realizate manual - mai mult straini: englezi, francezi, rusi...  Iar pe doamnele romance care apreciaza handmade-ul le poti recunoaste imediat: sunt cochete, au "ceva", chiar daca acest "ceva" e dat doar de o brosa asortata cu gust sau o bratara, un colier sau un set... sunt zambitoare, senine si sigure pe ele :)

Vremea a fost frumoasa... pana sambata cand vantul si ploaia (care deja trimitea primii stropi ) ne-au facut sa plecam inainte de ora inchiderii. Astfel ne-am luat ramas bun de la casuta si de la albinuta care pe parcursul zilelor petrecute la Romexpo a fost abonata la energizantul meu :D - si am incheiat inca un targ.

Cateva imagini:

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.